البرزسل

سیاست کسب و کار در فنلاند

نویسنده: امین منصور
1 تیر 95 ساعت 13:52
سیاست کسب و کار در فنلاند
روزنامه دنیای اقتصاد - ترجمه آناهیتا جمشیدنژاد: کشور فنلاند که در زبان فنلاندی سوئومی (Suomi) نامیده می‌شود، با جمعیتی حدود 5.5 میلیون نفر در منطقه اسکاندیناوی در شمال اروپا واقع شده است. این کشور از سده دوازدهم تا آغاز سده نوزدهم بخشی از سوئد به حساب می‌آمد که بعدها سوئد فنلاند را به روسیه تسلیم کرد و در نهایت با روی کار آمدن مجلس بولشویک‌ها در روسیه، این مجلس استقلال فنلاند را اعلام کرد. 
مردم این کشور به دو زبان فنلاندی و سوئدی صحبت می‌کنند. فنلاند از جمله کشورهایی است که همه‌ساله بالاترین کیفیت زندگی را در جهان از آن خود می‌کند. این کشور یکی از بهترین نظام‌های آموزشی را در دنیا دارا است. در این نظام آموزشی هیچ شهریه‌ای از دانش‌آموز گرفته نمی‌شود و جزو کشورهای توسعه‌یافته صنعتی محسوب می‌شود. این کشور اسکاندیناوی بهره‌وری اقتصادی را با توزیع برابر درآمد تلفیق کرده و توانسته فقر را در این کشور ریشه‌کن کند. سیستم تامین اجتماعی فنلاند، مالیات‌دهندگان را در مواقع بیکارى تحت بیمه و پوشش خود قرار مى‌دهد.
اقتصاد فنلاند
درآمد ناخالص ملی فنلاند در سال ۲۰۱۵ معادل ۲۰۷ میلیارد یورو بوده است. فنلاند گران‌ترین کشور جهان و هشتمین اقتصاد بین کشورهای حوزه یورو است. اقتصاد این کشور بیشتر به صادرات وابسته است. صادراتی شامل ماشین‌آلات و تجهیزات، مواد شیمیایی، آهن‌آلات، الوار، کاغذ و خمیر کاغذ. از نظر شاخص فساد اقتصادی، فنلاند سال‌های بسیاری به عنوان کشوری معرفی شده ‌است که کمترین فساد اقتصادی را داشته است.
نام شرکت‌ بزرگی چون نوکیا به شدت با نام فنلاند گره خورده است. نوکیا زمانی به‌عنوان بزرگ‌ترین سازنده گوشی‌های همراه در جهان و یکی از برترین کارآفرینان فنلاند در آن دوران، شناخته می‌شد، به طوری که نوکیا زمانی ۴ درصد تولید ناخالص داخلی فنلاند را به‌ خود اختصاص می‌داد؛ اما با معرفی آی‌فون در سال 2007 ورق برای نوکیا برگشت و این شرکت مجبور شد تا شمار زیادی از کارمندان خود را تعدیل نیرو کند. دو صنعت پیشتاز فنلاند، فناوری و صنعت کاغذ با مشکلات بسیاری روبه‌رو و موجب شدند تا اقتصاد فنلاند آسیب بسیاری از این دو ناحیه متحمل شود و در نهایت نوکیا قافیه را در مقابل اپل و سامسونگ باخت. از طرفی جنگل‌های گسترده فنلاند گذشته از زیبایی، منبع درآمدی ارزشمند برای این کشور بوده‌اند، اما دو شرکت بزرگ Stora Enso و UPM از رکود رسانه‌های چاپی متحمل زیان شدند. به این ترتیب دو ستون اقتصاد این کشور (صنایع چوب و نوکیا) افت شدیدی کردند. اما با وجود اینها فنلاند همچنان به رشد خود ادامه داده است. می‌توان گفت که بهره‌وری نیروی کار در فنلاند نسبت به بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله آمریکا بیشتر است.
فرهنگ
هرچه بیشتر در مورد فرهنگ یک کشور بدانید بیشتر به آن احترام می‌گذارید و ارتباط بهتر و موثرتری با مردم آن کشور خواهید داشت. نیروی کار فنلاندی از بهترین‌های جهان است چرا که فنلاند هزینه بسیاری صرف آموزش، تحقیق و کارآموزی می‌کند. ویژگی‌های بسیاری از فرهنگ کاری غربی در فنلاند وجود دارد. در این کشور فردیت و استقلال بسیار ارزشمند است و از سایرین نیز انتظار می‌رود که به این مساله احترام بگذارند. افراد در سازمان ابتکار عمل را به دست می‌گیرند و بسیاری از دستورالعمل‌ها نیازی به تفویض شدن ندارند. به‌جای ساختارهای سلسله‌مراتبی، فنلاندی‌ها بیشتر تمایل به حل و فصل امور در قالب گروه دارند.

مدیریت، کنترل اندکی بر تیم‌ها دارد و قدرت و انعطاف‌پذیری به‌خوبی توزیع شده‌اند. تا زمانی که افرادی که تحت تاثیر این تصمیم هستند در مورد استدلال پشت این تصمیم به‌طور کامل متقاعد نشوند، رئیس شرکت نمی‌تواند تصمیمات قطعی اتخاذ کند. فنلاندی‌ها تلاش می‌کنند تا از زمان‌شان به‌طور درست استفاده کنند. اکثر مردم به وقت‌شناسی اهمیت بسیاری می‌دهند. همه جلسات رسمی پس از تنظیم از طریق ایمیل یا تلفن صورت می‌پذیرد. انتظار می‌رود جلسات سر وقت شروع شوند و سر وقت نیز پایان یابند. آنها به تعهدات خود وفادار هستند و همین انتظار را نیز از بقیه دارند. کار کردن در آخر هفته ممنوع است مگر اینکه حالت اضطراری وجود داشته باشد. فنلاندی‌ها تلاش می‌کنند تا در هشت ساعت کار مفید بیشتری انجام دهند و از فعالیت‌های غیرضروری طی روز اجتناب کنند.
برنامه‌‌ریزی زمانی ادارات بسیار انعطاف‌پذیر است و هر کس به اقتضای خود می‌تواند زمان کار کردن خود را از 7.5 ساعت تا 8 ساعت در روز انتخاب کند. اکثر افراد کار خود را از 8 صبح شروع می‌کنند و تا 4 بعدازظهر به پایان می‌رسانند. معمولا 30 دقیقه زمان برای ناهار نیز در نظر گرفته می‌شود. هفته کاری بین 38 تا 42 ساعت است و برنامه‌های زمان‌بندی انعطاف‌پذیر است. فنلاندی‌ها به‌طور کلی مردمانی محافظه‌کار محسوب می‌شوند، البته همیشه استثنا وجود دارد و در این کشور فنلاندی‌های بسیاری را خواهید دید که رفتاری دوستانه و شفاف داشته باشند، اما به‌طور کلی شکستن یخ رابطه با آنها و ایجاد احساس راحتی نیاز به زمان دارد.
چون زبان اول فنلاندی‌ها انگلیسی نیست، بنابراین باید آرام و واضح صحبت کنید. هنگام مکالمه آنها ترجیح می‌دهند تا مختصر و موجز صحبت کنند. قطع کردن صحبت‌های یک فرد امری بی‌ادبانه تلقی می‌شود.در فنلاند قوانین سختی در مورد نیروی کار وجود دارد. ساختمان‌ بزرگی در منطقه Hakaniemi وجود دارد که اتحادیه‌های کارگری بسیاری در آنجا واقع شده است. اخراج یک فرد همیشه ممکن نیست. وقتی یک کارمند استخدام می‌شود اخراج او به‌شدت دشوار است، چرا که باید توجیه شود. و اگر توجیه نشود شرکت مذکور باید غرامت بپردازد. بنابراین استخدام افراد بسیار دقیق انجام می‌شود. کارمندان مستحق 4 هفته تعطیلات در سال هستند. اگر یک شرکت از این موضوع امتناع کند، کارمندان می‌توانند از شرکت‌شان شکایت کنند.
سیاست کسب و کار در فنلاند
لطفا رای دهید (0 رای)
امتیاز دهی به مقاله



نظرات   (0 نظر)
مرتب سازی بر اساس:

 
ثبت نظر:
شما می توانید درباره سیاست کسب و کار در فنلاند نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
کلمات کلیدی: فنلاند ، سیاست کار در فنلاند ، کار در فنلاند ، کسب و کار در فنلاند ، وضیعت کار در فنلاند ، اقتصاد فنلاند ، درباره ی فنلاند ، تاریخ فنلاند ، کشور فنلاند ، فنلاند چگونه کشوری است؟ ، فرهنگ کسب و کار ، برنامه ریزی کاری ،