البرزسل

دستگیری |ال چاپو| به وسیله ی |شان پن|

نویسنده: امین منصور
28 بهمن 94 ساعت 15:29
دستگیری |ال چاپو| به وسیله ی |شان پن|
مجله سرنخ - مژگان زارع: هفته گذشته رسانه های جهان خبری شوکه کننده را روی آنتن فرستادند. خبر این بود شان پن بازیگر آمریکایی با بزرگترین قاچاقچی تحت تعقیب جهان مصاحبه کرده اما مسئله مصاحبه گر شدن آقای بازیگر نبود، مسئله این بود که او با ال چاپو مصاحبه کرده بود، با مردی که مدت ها بود تحت تعقیب پلیس آمریکا و مکزیک قرار داشت.

ال چاپو سردسته یکی از بزرگترین کارتل های مواد مخدر جهان حساب می شود؛ تبهکاری مثل پابلو اسکوبار، رییس بزرگترین کارتل مواد مخدر کلمبیا و به همان اندازه بی رحم و جنایتکار.

پلیس، شان پن را به جرم مخفی نگه داشتن محل اختفای ال چاپو دستگیر کرد. البته شان پن اولین بار نیست که چنین جنجال هایی می آفریند. او سابقه روزنامه نگاری را هم در کنار بازیگری در پرونده خودش دارد و البته پیش از این در اعتراض به برخی از قوانین آمریکا دست به افشاگری های عجیب زده بود. او یک بار هم به ایران سفر کرده و مخالف حمله بوش به ایران بود.

زندگی و جنایت های «ال چاپو»

چند شب پیش در مراسم اهدای جایزه گلدن گلوب، مجری شوخ طبع برنامه هم به دستگیری شان پن اشاره کرد و گفت اوه الان به من خبر رسید که پلیس حمله کرده تا ما را دستگیر کند. گویا قرار است از همه مان به جرم همکاری با شان پن در مخفی کردن ال چاپو بازجویی کنند.

اسامه بن لادن دوم

در سال های نه چندان دور آلکاپون معروف ترین خلافکار آمریکا محسوب می شد. آلکاپون که متهم اصلی بسیاری از جنایت های سازمان یافته آمریکا بود، در شیکاگو ساکن بود. او در سال 1930 برای خودش افسانه ای بود.

بعدها با گسترش تجارت کثیف مواد مخدر، آدم های دیگری وارد میدان شدند. یکی شان پابلو اسکوبار بود؛ رییس بزرگترین کارتل مواد مخدر کلمبیا. اگر آلکاپون برای سر به نیست کردن مخالفانش دست به تیراندازی های خیابانی می زد، پابلو اسکوبار برای ترور مخالفانش هواپیما منفجر می کرد. اسکوبار یک بار برای ترور نامزد ریاست جمهوری کلمبیا که مخالف تجارت مواد مخدر بود یک هواپیما را در باند فرودگاه ترکاند! خب حالا که اینها را تصور کردید باید بگوییم ال چاپو از هر دوی اینها خطرناکتر است.

ال چاپو مرکز اصلی تجارتش در آمریکا را شهر شیکاگو قرار داد؛ شهری که با 800 هزار اسپانیایی تبار بزرگترین شبکه توزیع مواد مخدر را برایش فراهم می کرد. افسانه آلکاپون بعد از ورود ال چاپو به این شهر کاملا رنگ باخت اما در مقایسه ال چاپو و اسکوبار فقط همین را بگوییم که اسکوبار، رییس بزرگترین باند مخدر کوکایین کلمبیا بود ولی ال چاپو رییس بزرگترین کارتل جهانی در انواع مواد مخدر است. هر نوع ماده مخدری اعم از کوکایین، هرویین، متامفتامین، ماری جوآنا و نظایر آن در جهان معامله نمی شود مگر اینکه یک سر معامله ال چاپو باشد.

کارتل او در آمریکا، مکزیک، برزیل، استرالیا، آسیا و اروپا مثل ویروس منتشر شده است. آمریکا ال چاپو را با اسامه بن لادن مقایسه می کند. از نظر پلیس آمریکا، ال چاپو و بن لادن از نظر قدرت و ثروت همتراز هستند اما خیلی ها این را قبول ندارند. ال چاپو با یک میلیارد دلار سرمایه از بن لادن جلوتر است و مجله فوربس زمانی از او به عنوان یکی از پولدارترین آدم های جهان نام برده است. خوآن گوسمان لوئرا ملقب به ال چاپو (مرد کوتوله)، اگرچه قد و قامتی کوتاه دارد اما دست بلندی در انواع جنایت های سازمان یافته در جهان داشته و دارد!

زندگی و جنایت های «ال چاپو»

تجارت از زمین، هوا و دریا

یکی از چیزهایی که باعث موفقیت ال چاپو در تجارت مواد مخدر شد، کمک گرفتن از جمعیت بزرگ اسپانیایی تبارها در نقاط مختلف دنیا بود. مرکز آنها در آمریکا، شیکاگو بود و در اروپا مشخص است که اسپانیا. دلیل دیگر موفقیت های او استفاده از روش های عجیب در ترانزیت مواد مخدر بود. او از زیردریایی برای ترانزیت مواد استفاده می کرد.

بین شهرهای آمریکا و مکزیک نزدیک به 100 تونل زیرزمینی کشف شده که کارتل سینالوآ از آن برای حمل مواد مخدر بین مکزیک و آمریکا استفاده می کرده است. این تونل های بزرگ دارای سازه های مهندسی هستند. تاسیسات هواکشی، تنظیم دما و نور دارند و برای حفر و راه اندازی هر کدام از آنها میلیون ها دلار پول صرف شده و عده زیادی کارگر و مهندس در ساختن شان نقش داشته اند اما به نظر می رسد حمل و نقل مواد از این راه آنقدر مقرون به صرفه بوده که ال چاپو حاضر به صرف چنین هزینه هنگفتی شده است.

ال چاپو حتی به تجارت چوب هم رحم نمی کرد. او از الوارهای چوب توخالی شده برای حمل مواد استفاده می کرد. از سیستم پست آمریکا استفاده می کرد و خلاصه از هر چیزی که شما به فکرتان برسد استفاده می کرد تا بتواند مواد مخدر را به دست فروشندگانش در کل دنیا برساند اما این هم یک بخش دیگر از نقشه ال چاپو برای رسیدن به قدرت بود.

او سعی می کرد هر کسی را که می تواند بخرد. اگر مخالفی سر راهش بود که قابل خریدن نبود سعی می کرد با او شریک و حتی دوست شود. به این شکل بود که بسیاری از دشمنانش بعدها تبدیل به دوستانش شدند و البته این وسط یک عده هم بودند که به هیچ عنوان حاضر به همکاری نمی شدند و توسط او به بی رحمانه ترین شکل به قتل می رسیدند.

کار دیگر ال چاپو برای در دست گرفتن قدرت، وارد شدن به هر نوع تجارت الکترونیکی و سنتی در جهان بود. عده ای معتقدند ال چاپو بر هر چیز در آمریکا اعم از سهام تلویزیونی یا سینمایی یا تجارت در اینترنت، سرمایه گذاری می کرد و قدرتش را میلیون ها بار بیشتر می کرد.

در مصاحبه ای که شان پن با ال چاپو کرد از او پرسید آیا پابلو اسکوبار را دیده است و او گفت بله یک بار در خانه ای بزرگ در کلمبیا. و وقتی شان پن درباره دونالد ترامپ - نامزد ریاست جمهوری دوره بعد آمریکا – سوال کردف ال چاپو با پوزخند گفت او دوست من است!

دونالد ترامپ یکی از کاندیداهای تندروی ریاست جمهوری آمریکاست که اخیرا اعلام کرده برای رسیدن به صلح باید تمام مسلمانان جهان را کشت. او یکی از ثروتمندترین مردان آمریکا و جهان است و حالا که ال چاپو ادعا کرده با دونالد دوست است باید فکر کنیم که ثروت دونالد ترامپ از کجا آمده و افکار جنایتکارانه چطور در ذهنش شکل گرفته است.

ال چاپو همه جا

ال چاپو تاکنون چهار بار ازدواج کرده و صاحب پسری است که در شیکاگو زندگی می کند اما ملاقات های او و پسرش تاکنون مخفیانه بوده زیرا او از سوی دولت آمریکا و مکزیک از سال 2001 «تحت تعقیب ترین مرد خطرناک جهان» اعلام شده.

آخرین ازدواج ال چاپو با دختری 18 ساله بود که در سال 2007 میلادی اتفاق افتاد. این دختر که آگوآنا لقب داشت و یقینا در ازای ثروت بیکران و رفاهی که ال چاپوی میانسال به او پیشنهاد کرده بود، حاضر به ازدواج با او شد. به هر حال نه زن های ال چاپو و نه فرزندانش در تمام این سال هایی که او تحت تعقیب بوده، ردپایی از خودشان در ملاقات با این مرد کوتوله به جای نگذاشتند تا پلیس موفق به دستگیری اش شود.

زندگی و جنایت های «ال چاپو»
آخرین همسر ال چاپو

ادعا می شود ال چاپو در شهر خودش آزادانه تردد داشته چون آنجا تمام شهر محافظش بودند. همچنین او مراقب تمام کسانی بود که به نحوی سعی داشتند راجع به او کنجکاوی کنند. چندی قبل یک گروه از مستندسازان تصمیم گرفتند درباره او فیلمی مستند بسازند، بنابراین به شهر سینالوا سفر کردند و ال چاپو با گوزنی سربریده به آنها پیام فرستاد که بزنند به چاک.

بعدها یکی از زن های تیم مستندسازی گفت که ال چاپو در خانه اش دستگاه شنود کار گذاشته و تمام مدت عده ای در خفا او را تحت نظر داشته اند. همچنین ال چاپو برای اینکه هیچ وقت شناسایی نشود، سرزده به رستوران می رفته و محافظانش قبل از ورود موبایل تمام کارکنان رستوران را ضبط می کردند تا مبادا کسی به پلیس خبر بدهد.

رابین هود با دست هالی خونین

ال چاپو چطور به این قدرت و ثروت رسید؟ او اهل سینالوآ در مکزیک است. این شهر از 200 سال گذشته تا به حال اموراتش با تجارت مواد مخدر و کشت ماری جوآنا می گذشته. اگرچه ال چاپو ادعا کرده بود که یک کشاورز است و در زمینش لوبیا و ذرت می کارد ولی واقعیت این نیست.

خانواده ال چاپو هم یکی از خرده فروشان مواد مخدر در سینالوآ بوده و هستند. پدر ال چاپتو خرده فروش ماری جوآنا و دلال زنان خیابانی بود. ال چاپو در 15 سالگی به عنوان خرده فروش وارد باندهای مافیایی سینالوآ شد و توانست تام سران مافیای منطقه را بشناسد. در سال 1989 وقتی رییس بزرگ کارتل سینالوآ دستگیر شد، ال چاپو پا جای پای او گذاشت. او برای شروع تاسیس کارتلش، خرده پاها را قلع و قمع کرد و تجارت مواد مخدر منطقه را به دست گرفت.

اگرچه خیلی ها می دانستند که او رییس تازه است و نقش بزرگی در قتل و ترورهای آن سال ها دارد ولی مردم فقیر و بیچاره سینالوآ و شهرهای اطراف، ال چاپو را مثل رابین هود می دانستند. ال چاپو در میان اینها اسطوره است و حتی اسپانیایی تبارهای آمریکا هم او را دوست دارند.

زندگی و جنایت های «ال چاپو»

آهنگ های زیادی به نامش ساخته شده و گردنبندهایی با عکس او در فروشگاه های محلی به فروش می رود. خیلی از مکزیکی ها معتقدند ال چاپو، کارآفرین است! آنها می گویند اگر خواکین نبود، آنها از گرسنگی می مردند ولی واقعیت این است که پولی که ال چاپو از فروش مواد مخدر و استثمار همین مردم به دست آورده صدها برابر بیشتر از پولی بوده که به عنوان صدقه بهشان داده، ضمن اینکه در جریان تجارت کثیف ال چاپو تا سال 2006 بیش از 60 هزار نفر در مکزیک و آمریکا قتل عام شده اند!

خوب است بدانید که ال چاپو علاقه زیادی به مارک های تجاری گرانقیمت دارد. او گفته عاشق مارک های آدیداس و نایک است و تنها 70 جفت کفش از این دو مارک در خانه اش دارد. زمانی که ال چاپو از زندان فرار کرد در سلولش لباس هایی با مارک گرانقیمت باس (رییس بزرگ) کشف شد. به هر حال رابین هود مردم فقیر مکزیک، بدجوری دستش به خون این مردم آغشته است و از خیر مدبازی هایش هم به هیچ عنوان نمی گذرد.

امپراتوری ال چاپو

برای خیلی ها، سوال بوده که او چطور توانست تبدیل به شخص اول تجارت کثیف مواد مخدر جهان شود. ال چاپو در سال 1993 ابتدا دست به ترور کسانی زد که به نوعی سر راهش قرار گرفته بودند و به هیچ صراطی هم راضی نمی شدند با او همکاری کنند.

یکی از آنها «کاردینال مسیحی خسوس» بود. او در فرودگاه مستقیما به کاردینال خسوس تیراندازی کرد و او را به قتل رساند. در جریان این ترور بی رحمانه، هفت نفر از مردم بیگناه هم کشته شدند. او سپس به گواتمالا سفر کرد. در آن زمان، آتوپرز رییس جمهور این کشور شده بود. ال چاپو می دانست که برای تجارت مواد مخدر باید با دولتمردان وارد معامله شود وگرنه کار پیش نمی رود. بنابراین اول دختر رییس جمهور را گروگان گرفت و او را تا حد مرگ کتک زد. سپس ماشین او را گلوله باران کرد و بعد دختر بیچاره را آش و لاش نزد پدر فرستاد.

زندگی و جنایت های «ال چاپو»

او بلافاصله به پرز پیغام داد که می توانند وارد یک معامله منصفانه با هم شوند. ال چاپو از پرز خواست راه مبادلات مواد مخدر را برای او باز بگذارد تا باندش بتواند سالانه پنج تن مواد مخدر از طریق گواتمالا به کشورهای مجاور برساند و در عوض پنج درصد از سود فروش این مواد را به علاوه حق رشوه ماهیانه دریافت کند.

پرز حاضر شد پای میز معامله بنشیند ولی ال چاپو اشتباه کرده بود. پرز او را دستگیر کرد و بلافاصله به مکزیک تحویل داد تا ضرب شستی به کسی که دخترش را آزار داده بود نشان بدهد.

ال چاپو به مکزیک رفت و بلافاصله محاکمه شد. در جریان محاکمه او اعلام کرد که اسم تعداد زیادی از دولتمردان مکزیک را که از او رشوه گرفته و در توزیع مواد مخدر کمکش کرده اند افشا خواهد کرد.

بازجویی های چند هزار صفحه ای ال چاپو به طرز غریبی ناپدید شد و دولت مکزیک او را تنها به 20 سال زندان محکوم کرد اما زندانی که ال چاپو در آن اقامت داشت اگرچه یکی از فوق امنیتی ترین زندان های مکزیک بود اما چیزی از یک هتل پنج ستاره کم نداشت. او به راحتی به هر چیزی که می خواست دسترسی داشت. او هشت سال در زندان بود و البته که باند او از همین جا هدایت می شد.

بعد از هشت سال، ال چاپو بالاخره فرار کرد. پلیس معتقد است برپایی چنان امپراتوری بزرگی در میان رقبای سرسخت و قدر آن هم در جرم های سازمان یافته مثل مواد مخدر، کار راحتی نیست. ال چاپو راه های زیادی برای برپایی این امپراطوری طی کرده بود.

سقوط یک امپراتوری

«ال چاپو به دام افتاد» این خبر ی بود که هفته گذشته منتشر شد.

پلیس معتقد است چیزی که باعث شد ال چاپو در نهایت دوباره به دام بیفتد، جاه طلبی اش بوده! او مدتی قبل، شروع به برقراری ارتباط با تهیه کنندگان هالیوودی کرد تا بتواند فیلمی از زندگی خودش بسازد. گویی دیگر قدرت و ثروت او را ارضا نمی کرد و می خواست با کمک یک فیلم از خودش یک اسطوره تمام ناشدنی بسازد. همین جاه طلبی کار دستش داد. آمریکایی ها شروع کردند به زیر نظر گرفتن نزدیکان ال چاپو اما نتوانستند بفهمند که او با چه کسانی ملاقات کرده تا اینکه شان پن مصاحبه چنجالی اش را چاپ کرد و پلیس عصبانی آمریکا بلافاصله او را دستگیر کرد.

زندگی و جنایت های «ال چاپو»

شان پن اعلام کرد او هرگز نفهمیده ال چاپو کجاست، فقط می دانسته که یک جایی میان جنگل است با صدها مرد اسلحه به دست که از او محافظت می کرده اند. شان پن از پلیس انتقاد کرد که توقع داشته او جانش را به همین راحتی به خطر بیندازد تا آنها به وظیفه شان عمل کنند.

شان پن همچنین درباره علت مصاحبه اش گفته: «می خواستم نشان دهم آمریکایی ها هم به اندازه ال چاپو در توزیع مواد مخدر نقش دارند.» احتمالا شان پن به دونالد ترامپ متلک اندخته باشد! در هر حال مکزیکی ها از آن طرف شروع کردند به تحقیق راجع به جاهایی که شان پن ممکن بود رفته باشد و بالاخره محل اختفایاو کشف و ال چاپو دستگیر شد اما به نظر نمی رسد که او نگران باشد.

ال چاپو موقع دستگیری رو به دوربین خندیده و گفته من صدها ناو و زیردریایی دارم. او همچنین درباره نقشش در توزیع مواد مخدر گفته: «من هیچ نقشی در اعتیاد بقیه ندارم. اگر من هم نباشم، یکی دیگر مواد می سازد و به بقیه می رساند.»

دولت مکزیک قول داده او را به آمریکا برگرداند تا محاکمه شود ولی معلوم نیست این آخر راه باشد. باید منتظر ماند و دید که آیا بالاخره این مرد خطرناک که دستش به خون هزاران نفر در سراسر جهان آلوده است به سزای اعمالش خواهد رسید یا این بار هم با تهدید دولتمردان فاسدی که با وی همکاری می کرده اند، از زندان فرار خواهد کرد!

فرارهای پی در پی

اگرچه ال چاپو از پول و قدرت زیادی برخوردار شده بود اما نیروهای پلیس آمریکا او را «دشمن شماره یک» مردم اعلام کرده بودند. او سرانجام در سال 2014 در یک عملیات مشترک بین تفنگداران دریایی مکزیک، اداره مبارزه با مواد مخدرت آمریکا و اداره مارشال آمریکا در هتل محل اقامتش بازداشت شد.

چندی پیش از دستگیری، نیروهای نظامی مکزیک شروع به انجام عملیات های مختلفی برای دستگیری و تصرف مکان های متعلق به افراد نزدیک به خواکین گوسمان کرده بودند اما مدت زیادی از زندانی بودنش نگذشت. او در ماه ژوئیه 2015 توانست از زندانی واقع در نزدیکی شهر تولوکا بگریزد. وی توانست با حفر تونلی از زندان آلن پپلائو تا یک ساختمان نیمه ساز در مکزیکوسیتی فرار کند.

زندگی و جنایت های «ال چاپو»
مسیر تونل زیرزمینی به زندان

سه مقام ارشد زندان پس از فرار وی از کار اخراج شدند و 30 نگهبان و مامور زندان تحت بازجویی قرار گرفتند. پلیس و کارآگاهان مکزیکی اذعان کردند نقشه فرار اخیر وی از زندان فوق امنیتی مکزیک بسیار هوشمندانه9 طراحی شده بود. اطلاعات پلیس نشان می دهد خواکین از طریق در ورودی کوچکی در بخش حمام زندان توانسته وارد یک تونل زیرزمینی شود و از این راه فرار کند.

ادعا می شود که وی 5.2 میلیون دلار برای اجرای نقشه فرارش پرداخت کرده بود. پلیس می گوید برای اجرای نقشه فرار، گوسمان از شش ماه پیش شروع به طراحی نقشه فرار از زندان کرده است. طراحی نقشه فرار ابتدا با خرید زمینی در 1.5 کیلومتری زندان شروع شد و زمین آن به وسیله مردی به نام «ال پاستور» خریداری شده است.

این ساختمان نیمه کاره رها شده بود تا نقشه فرار انجام شود ولی ال پاستور عنوان کرده که می خواسته در این ساختمان داروخانه ای دایر کند اما همسایگان ادعا کردند که هرگز تغییر خاصی در ساخت ساختمان ندیده اند و تنها کارگران در آن مشغول به کار بوده اند.

زندگی و جنایت های «ال چاپو»
راه فرار از حمام زندان

در حالی که به طور پنهانی از زندان تا داخل این ساختمان یک تونل زیرزمینی ساخته بودند و ال چاپو از راه این تونل خود را به ساختمان نیمه کاره رسانده و موفق به فرار شده است.

در ظاهر عده ای از کارگران از ماه ها پیش مشغول حفر کانالی به بهانه لوله کشی به این ساختمان بوده اند اما گروهی هم از زیر ساختمان سرگرم حفاری برای ایجاد تونل تا پای دیوار زندان بوده اند تا نقشه فرار اجرا شود اما هرگز برنامه لوله9 کشی به ساختمان انجام نشد و خواکین راه فرارش را فراهم کرد.

این قاچاقچی توانست بعد از اجرای این نقشه به راحتی از طریق تونل زیرزمینی فرار کند. وزیر کشور مکزیک اعلام کرده ال چاپو با کمک نگهبانان زندان موفق به فرار شده است. طول تونل فرار گوسمان بیش از یک و نیم کیلومتر، ارتفاع آن 170 سانتیمتر و عرض تونل 80 سانتیمتر است. سراسر این تونل دارای کانال تهویه هوا و سیستم روشنایی نیز بوده است و وسایل خواب گوسمان در تونل را هم فراهم آورده بودند.
لطفا رای دهید (0 رای)
امتیاز دهی به مقاله



نظرات   (0 نظر)
مرتب سازی بر اساس:

 
ثبت نظر:
شما می توانید درباره دستگیری |ال چاپو| به وسیله ی |شان پن| نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
کلمات کلیدی: دستگیری ال کاپو توسط شان پن ، دستگیری الکاپو ، دستگیری ال کاپو ، دستگیری ال چاپو ، عکس ال کاپو ، عکس های ال کاپو ، داستان ال کاپو ، فرار الکاپو از زندان ، الکاپو کیست؟